Smerter i skuldre, nakke og arme

Skulder, nakke og armsmerter - afspændingsbehandlingen

Næsten alle mennesker oplever i perioder smerter i skuldre, nakke og arme i kortere eller længere tid. Ofte overbelastes netop dette område af fysiske eller psykiske årsager.

Årsager

De fysiske årsager kan være ensidige bevægelser som gentages i lang tid. Kropsholdningen ændres og det giver smerter, fordi de samme muskler bruges hele tiden, som derved forkortes/forlænges mere i forhold til de øvrige muskler

Kropslige uvaner

Mange mennesker udvikler med alderen også uhensigtsmæssige kropslige vaner. Man er tilbøjelig til at falde sammen i lænden når man sidder, går og står. Det føles efterhånden som den rigtige stilling. Når man falder sammen i lænden (hængeholdning) påvirker det hele rygsøjlen, hermed også balancen i nakke og skuldre. Afspændingsbehandling øger din kropsbevidsthed, således at du undgå overbelastning af dette område.

Skulder, nakke og armsmerter

Psykiske påvirkninger

Skuldre, nakke og arme er nok de kropsdele som tydeligst afspejler vores sindsstemning og de fysiske og psykiske påvirkninger vi har været udsat for igennem livet. Vi ‘bærer’ ofte et stort ansvar på vore skuldre, bøjer hovedet og trækker skuldrene op for at beskytte os selv, knytter hænderne i vrede og holder ryggen unaturlig rank for at skjule vores usikkerhed.

Stress

Fysisk og psykisk stress resulterer ofte i kropslige symptomer i form af muskelspændinger i nakke, skuldre og arme. Stress forekommer også ved kroniske smerter og håbløshed.

Når musklerne har været forkortede igennem længere tid, trykkes kar og nerver sammen. Blodomløbet bliver nedsat, affaldsstoffer ophobes og tilførsel af ilt og næring hæmmes. Dette resulterer i smerter og træthed i musklerne.

 

Skulder, nakke og armsmerter 2

Selve behandlingen

Afspændingsbehandlingen øger blodgennemstrømningen i muskulaturen. Hvilket umiddelbart opleves som varme  og pulseren i kroppen. Afspændingsgrebene består af små stræk og tryk i muskulaturen, som giver impuls til at slippe spændinger. Afspændingsbehandling har en umiddelbar smertelindrende effekt. Samtidig påvirker den et ubevidst nervesystem i muskulaturen via sansecellerne med en vedvarende effekt til følge.

Øvelser

Efter afspændingsbehandlingen gives relevante, individuelle øvelser som integrerer din forbedrede kropsfunktion, og som kan bruges i din hverdag. Vi arbejder også med kroppens balance i siddende og stående stilling.

Læse endvidere:  Overbelastningsskader i skulder, nakke og arm