Hvordan foregår en behandling?

Ved den første afspændingsbehandling (psykomotoriske behandling) bruges altid god tid til samtale om hvad du ønsker at få ud af behandlingen. Hvordan du oplever kroppen fra dag til dag, og om der er en sammenhæng mellem den måde du bruger kroppen og din kropslige og psykiske tilstand.

Ved de følgende afspændingsbehandlinger spørger jeg ind til hvordan du haft det imellem behandlingerne for at øge din fokus på kroppen. Hvorfor signalerer kroppen nogle gange smerter der er voldsomme og som andre gange er helt væk eller mindre? Har det noget med kropsholdning at gøre, bevægemønster eller måden du er sammen med andre mennesker?

afspændingsbehandling

Aflastning af kroppen

Selve afspændingsbehandlingen foregår fuldt påklædt uden på løstsiddende tøj. Du bliver lagt tilrette på en blød madras, så du ligger behageligt, som regel med en stor pude under benene.

 

Også behandling på briks

Der er også mulighed for behandling på briks, hvis du f.eks. har problemer med at komme ned på gulvet.

Selve afspændingsbehandlingen

Afspændingsbehandlingsgrebene er behagelige, nænsomme og består af blide stræk og tryk. Uanset de kropslige gener, behandles alle kroppens store muskelgrupper hver gang. Har du f.eks. smerter i ryggen, kan det ofte stamme fra fødderne.

Afspændingsforløbet er et samarbejde mellem dig og mig. Din opgave er at mærke efter, hvad der sker under afspænding. En vigtig del af afspændingsbehandlingen , da ingen andre end du er eksperten i hvad der sker i din krop. Under hele behandlingen spørger jeg ind til dine oplevelser, for at sikre at afspændingsbehandlingen er i orden for dig, og for at opøve din evne til at sanse kroppen. Mange oplever under afspændingen at komme hjem i kroppen igen.

Afspændingsbehandlingen påvirker det ubevidste nervesystem i musklerne via sansecellerne med en vedvarende effekt til følge, og arbejder således også i kroppen mellem behandlingerne.

Øvelser

Efter behandlingen vejleder jeg dig i nogle korte individuelle øvelser, som giver dig mulighed for at opleve den forbedrede kropsfunktion, og som du kan bruge i din hverdag.

Varighed og behandlingsforløb

En afspændingssession (behandling og samtale) varer ca. 60 minutter.

Allerede efter den første behandling vil du opleve ro i kroppen og en smertelindrende effekt. Du skal dog regne med minimum 5-6 afspændingsbehandlinger for en længerevarende effekt.

Der skal gå minimum 1 uge mellem hver behandling for at impulserne kan nå at integreres i kroppen.
De første gange er behandling en gang om ugen ideelt for at sætte en proces i gang i kroppen. Senere er hver 2. eller 3. uge tilstrækkeligt. Mange vælger et længerevarende forløb f.eks. ved  langtidsstress eller som forebyggende behandling.