Smertebehandling ved kroniske blæresmerter

blomster

Mange mennesker, især kvinder, døjer dagligt med kroniske blæresmerter, som nogle gange kan være milde og i andre perioder kan være meget voldsomme og hermed påvirke dagligdagen og livskvaliteten negativt.

Man ved ikke altid præcist hvad årsagen er, og behandling kan være vanskelig og effekten variere fra person til person. Dog tyder meget på at stressreduktion, afspændingsbehandling og kostregulering kombineret er en meget virksom smertebehandling. I udlandet har undersøgelser vist, at op mod 70 procent af de smerteplagede oplevede en væsentlig forbedring af blæresmerterne efter blid manuel afspændingsbehandling af musklerne i bækkenområdet og lænden.

Som afspændingspædagog har jeg har i min mangeårige praksis løbende haft klienter med kroniske blæresmerter. Alle har efter 2-3 afspændingspædagogiske behandlinger oplevet væsentligt færre blæresmerter og færre akutte anfald.

Hvorfor virker holistisk afspænding?

Mange mennesker med kroniske blæresmerter har meget spændte og ømme muskler i bækkenområdet og underlivet. Smerter i blæren og urinrøret får refleksmæssigt bækkenbunden til at spænde op, det samme gør stress. Bækkenbunden kan være så spændt at det kan være svært at lade vandet og tømme blæren ordentligt.

Ofte er lægens råd bækkenbundstræning. Men bækkenbundstræning forværrer blot smerterne og gør problemet endnu større!

Løsningen ligger i afspænding, aflastning, varme og udspændingsøvelser for bækkenbunden.

Jeg afspænder indirekte bækkenbunden ved manuel behandling af ballemusklerne og bækkenleddene.

Men erfaringsmæssigt er det også vigtigt at afspænde mavemusklerne og lændemusklerne, som også vil være meget spændte.

VIGTIGT: jeg behandler altid uden på tøjet og behandlingen er aldrig græseoverskridende, da den foregår i en dialog med dig som klient.

Balance i kroppen:

Som holistisk afspændingspædagog behandler jeg altid HELE kroppen, også når det drejer sig om blæresmerter. Da en god balance i kroppen er aflastende ved smerter i bækken og underliv.
Selve afspændingsbehandlingen tager ca. 40 minutter, bagefter viser jeg dig nogle øvelser som kan bruges hjemme.

Læs mere om:  Smertefuldt Blæresyndrom (PBS).