Spændingshovedpine og migræne

Afspændingsbehandling har vist sig at have en meget gavnlig effekt ved spændingshovedpine og migræne med en umiddelbar smertelindring til følge. Ved den første behandling bruger vi god tid til at finde frem til årsagen til din spændingshovedpine, og komme bagom problemet.

Spændingshovedpine

Spændingshovedpine

er et signal fra kroppen om at der er noget galt. Et advarselssignal hvor det er vigtigt at finde årsagen til smerten .
Årsagerne kan være mange. Her kan nævnes muskelspændinger i nakke, pande og tyggemuskler pga. tandproblemer, dårligt syn, søvnproblemer, computerarbejde (herunder belastende arbejdsstillinger, dårlige sovestillinger (f.eks. for høj hovedpude), depression og stress.

Hvordan skelner man mellem spændingshovedpine og migræne?

Ved spændingshovedpine er der:

  • konstant, trykkende, pressende smerte i mild til moderat grad. Smerten kan føles som et bånd om hovedet
  • varer fra ½ time til 7 dage. Smerten bliver ikke værre ved fysisk aktivitet – ofte får du det bedre

Spændingshovedpine 2

Migræne:

Ved migræne er der:

  • en pulserende dunkende smerte af moderat til svær grad. Ofte begrænset til den ene side af hovedet. Forværres ved fysisk aktivitet
  • overfølsomhed overfor lys og lyd. Bleghed. Kvalme og opkastning.
  • Kommer ofte i anfald og varer fra 1-6 timer.

Årsager til hovedpine

Komhovedpine-og-migrænemer hovedpinen når du er stresset og ikke får holdt de nødvendige pauser, skærer du tænder om natten, får du tilstrækkelig væske og spiser du regelmæssigt, er du istand til at sætte ord på dine følelser? Ved de efterfølgende behandlinger spørges ind til hvordan du har haft det for at øge fokus på kroppen . Samtidig trænes du også i at se sammenhængen mellem dine kropsoplevelser og din kropslige og psykiske trivsel.

Selve afspændingsbehandlingen

Selve afspændingsbehandlingen består af små nænsomme stræk og tryk i muskulaturen – som giver impuls til at slippe spændinger og samle den overstrakte muskulatur – genskaber balancen i kroppen.

Alle store musklegrupper behandles hver gang, også selvom henvendelsesårsagen er hovedpine. Via afspændingsbehandlingen genetableres den fortrængte kropsbevidsthed, og du bliver selv i stand til at mærke hvornår du f.eks. trækker skuldrene op om ørerne i stressede situationer, eller bider tænderne sammen for at holde vreden tilbage.

Afspændingsbehandlingen er således hjælp til selvhjælp og giver dig nye handlemåder.  I takt med kropsbevidstheden forbedres, arbejder vi også med kroppens balance i siddende, stående og gående stillinger, og du vejledes i enkle øvelser som du kan bruge hjemme.