Afspændingsbehandling for gravide

Ondt over lænden?
Problemer med bækkenløsning?
Svært ved at sove om natten?
Bange for fødslen?

Jeg har mange års erfaring med hensyntagende afspændingsbehandling for gravide med udgangspunkt i den gravides særlige behov. Ved hver session er der afsat god tid til samtale.

Afspænding For GravideGraviditetsgener

I en graviditet er det almindeligt at man har lidt ubehag og gener ind imellem f.eks. muskelsmerter, ledsmerter eller hævede ben.
Musklerne omkring bækkenet kommer på overarbejde fordi du vejer mere end du plejer. Dit tyngdepunkt og kropsholdning er også helt forandret pga. graviditeten. Det betyder du må svaje meget mere i lænden, krumme mere i brystdelen og svaje i nakken for at holde balancen.

Samtidig producerer du flere hormoner som gør alle dine led i kroppen mere løse så din kropsholdning lettere kan ændre sig.

Under din graviditet kommer musklerne på ekstra arbejde. Nogle bliver for korte, andre for lange og nogle må arbejde meget hårdt og andre sættes ud af kraft pga. den ændre kropsholdning.Dette kan medføre smerter og ubehag med kramper i benene og ondt i ryggen.

Afspændingsbehandling for gravideAfspænding For Gravide 2

Den sideliggende stilling (se foto) er meget velegnet til at afspænde og aflaste kroppen under graviditet.
Den blide sideliggende afspændingsbehandling af de belastede områder så som øverste del af ryggen, skuldre, lænd og baller virker meget beroligende på både mor og barn!

Afspændingen giver bl.a.

  • større kropsbevidsthed (lettere fødsel)
  • afhjælpning af gener ved bækkenløsning
  • lindring af muskelspændinger
  • individuelle øvelser du kan bruge hjemme
  • gode hvilestillinger, forslag til ve- og fødestillinger

Bækkenløsning

Bækkenløsning er en forholdsvis almindelig sygdom under graviditeten. Hos de fleste forsvinder smerterne efter barnet er født.
Smerterne skyldes nødvendige hormonforandringer som gør bækkenleddene (symfysen fortil og bagerste bækkenled ved korsbenet) mere eftergivende ved fødslen.
Bækkenløsning bør tages alvorligt og behandles. Er du gravid med bækkenløsning fortæller jeg dig hvordan du bedst aflaster kroppen i dagligdagen og hvilke hjælpemidler der findes.
Afspændingsbehandlingen er med til at bryde den onde cirkel hvor man pga. smerter fejlbelaster kroppen.
En session varer ca. 1 time og omfatter samtale og afspændingsbehandling samt øvelser.

Læs også: Afspænding efter fødslen