Effektiv smertelindring ved kraftige menstruationssmerter

Hører du til de 10 procent af kvinder som har så voldsomme menstruationssmerter at de må sygemelde sig et par dage hver måned?

Mange kvinder lider hver måned med stærke smerter. Det skyldes ofte at livmoderen, som er en muskel, trækker sig sammen og udløser veagtige kramper. Ofte pga. store mængder af de såkaldte prostaglandiner som livmoderen selv danner.

Andre årsager kan være sygdomme, såsom endometriose eller irritation af livmoderen pga. spiral.

Ofte er løsningen smertestillende medicin, men der findes også andre muligheder.

Holistisk afspændingsbehandling – hvordan virker det?

afsp. ved rygsmerter - CopyNår livmoderen trækker sig sammen i krampe lukkes der også af for blodtilførslen til musklerne (livmoderen og musklerne i bækkenet) som resulterer i muskelspændinger og smerter.

Løsningen ligger i smertelindring i form af afspænding af de opspændte muskler ved varme (f.eks. varmt bad eller varmepude), manuel afspændingsbehandling, udspændingsøvelser (f.eks. yoga), stressreduktion og let motion.

Som afspændingspædagog har jeg i min mangeårige praksis konstateret, at mange kvinder med voldsomme menstruationssmerter har meget spændte og ømme muskler i bækkenområdet og lænden. Herunder især bækkenbunden som refleksmæssigt spænder op ved smerte og stress.

Når jeg behandler har jeg således især fokus på afspænding af bækkenmusklerne og bækkenbund, men også lændemusklerne især psoas musklen, som udspringer øverst i lænden og forløber gennem bækkenet er erfaringsmæssig vigtige at afspænde.

VIGTIGT: Jeg behandler altid uden på tøjet og behandlingen er aldrig grænseoverskridende, da den foregår i en dialog med dig som klient.

Balancen i kroppen

Som holistisk afspændingspædagog behandler jeg altid HELE kroppen, også når det drejer sig om menstruationssmerter. Da en god balance i kroppen er aflastende ved smerter i underlivet.

Selve afspændingsbehandlingen tager ca. 40 minutter. Efter behandlingen viser jeg nogle relevante afspændingsøvelser som du kan bruge hjemme.

Du skal regne med 5-6 behandlinger for en vedvarende effekt, men du vil ofte mærke færre smerter efter et par behandlinger.